neděle 7. června 2015

Malý princ

Autor: Antoine de Saint-Exupéry
Originální název: Le petite prince
Pohádka

"Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné."

Celosvětově nesmírně populární kniha Malý princ patří mezi ta díla, která si ve svém životě musíte přečíst. Nejen proto, že je Malý princ tak notoricky známý a lidé trochu sečtělí se povětšinou diví, že jste knihu nečetli. Hlavní důvod proč si Malého prince musíte přečíst je ten, že kniha má své slovy nepopsatelné (je to ironie, že právě kniha je slovy nepopsatelná :D) kouzlo. A pokud čistě náhodou ono kouzlo v knize neuvidíte a budete si říkat: "Proboha, co na tom kdo vidí," ani tak neztratíte příliš času. Malý princ má totiž pouze sto stran.

Je to až neuvěřitelné, že tato krátká a zprvu nenápadná pohádka obsahuje tak hluboké myšlenky. Pokud Malého prince budete číst ledabyle a nezamyslíte se nad pravou podstatou obsahu, kniha vám bude určitě připadat jako pohádka pro děti. Ale když se nad řádky textu trochu pozastavíte, najednou sami uzříte, jak moc geniální kniha je. ( A nebo přeháním a vidím to jen já? :D)

Malý princ spadá do kategorie těch knih, které si můžete číst znovu a znovu a pořád tam budete nacházet nové zajímavé myšlenky. Je to kniha, kterou si koupíte do své knihovny, abyste jí měli kdykoliv po ruce. Neboť v životě zkrátka občas nastanou chvíle, kdy přečtení Malého prince, přijde více než vhod.

99%

4 komentáře:

  1. Jedna z nejlepších knih na světě. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc hezká recenze. Nasdílíš ji prosím na Facebook na stránky " Recenze knih a audioknih "? Umístíme ji pak na Timeline. Děkujeme. Správce stránek Honza Šik

    OdpovědětVymazat