neděle 20. dubna 2014

Sérioví vrazi

Autor: Stéphane Bourgoin
Literatura faktu/ horor
Originální název: Le livre noire des serial killers

V souvislosti s dosud neobjasněnými vraždami taxikářů v našem hlavním městě mě napadlo, že si přečtu něco o sériových vrazích. Jestli to byl dobrý nebo špatný nápad, o tom raději nebudu polemizovat. Nutno dotat, že jsem přes víkend sama v bytě a knížku jsem začala číst včera večer. V deset hodin jsem se už bála jít na záchod a raději si všude rozsvěcovala :D. 

Když jsem došla k pasáži, kde autor popisuje, jak se někteří sérioví vrazi vloupávají do domů žen, které žijí samy a milují ten pocit, kdy žena bezmocně spí a oni se na ni dívaji a ještě ten okamžik schválně prodlužují, protože se cítí v nadvládě a pak až jí zabíjí, opět jsem se začala poněkud bát. Trochu jsem polemizovala s myšlenkou, jestli mám jít vůbec spát :D.

Myslím si, že po zkušenostech z pitevny (studuju medicínu) mám už docela "silný žaludek" na kde co, ale kniha je opravdu ODPORNÁ. Popisuje velmi detailně praktiky sériových vrahů především v USA, kde je jich nejvíce. Čeští sérioví vrazi v knize popsáni nejsou a že jich taky pár máme. Stéphane Bourgoin shromáždil všechna dostupná fakta a podle nich zrekonstruoval příběhy. Kniha obsahuje i autentické výpovědi nebo dopisy vrahů.

Knihu by rozhodně neměli číst lidé se slabší povahou. Já si po přečtení jdu konečně koupit pepřák! :D. Ikdyž si uvědomuju, že by mi asi proti sériovému vrahovi moc nepomohl. Po přečtení se bojím jít i vynést smetí k popelnicím či jít na veřejné záchody. Jeden sériový vrah totiž číhal na ženy před záchody. Když tam nějaká žena či dívka vešla, on šel za ní, na dveře přilepil papírek s nápisem mimo provoz a chtěl jí zabít. Naštěstí si toho papírku jiná žena nevšimla a vešla na onen záchod. Začala křičet a běžela pro pomoc. Vrah byl ale natolik duchapřítomný, že popadl ženu (tu kterou chtěl původně zabít) za krk, vyvedl jí ven a začal křičet, "tak jsi mi byla nevěrná" nebo něco v tom smyslu a vzhledem k tomu, že lidé se do soukromých věcí bojí plést, tak vrah utekl.

Jen pro otrlé!

81%

1 komentář:

  1. Kniha vypadá velmi zajímavě!
    Uvažuji o koupení, ale nikde jsem jí nesehnala za přijatelnou cenu. :/
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat